Unique

We don’t believe in a “one size fits all” approach to building with shipping containers. We offer unique design options to best meet your needs. We go out of our way to accommodate your ideas.

Turn-key

Our experienced service team can guide you through the entire conversion process from putting your ideas and concepts into a design, to delivering the converted shipping containers to your site.

Experience

Our diverse team can deal with all the aspects of a shipping container conversion process.  With many years of experience in their respective fields, your project will be in good hands.

Cool Boxes

Compliance

Our design plans adhere to the National Building Regulations, including the SANS 10400 XA energy requirements, and are signed off by our engineer and draftsman or architect as adhering to the principles of “rational design”. 

We issue an engineering certificate as well as certificates of compliance from a registered electrician and plumber as part of our service.

Showcase: Baardskeerdersbos

Two 12m high cube shipping containers were placed lengthwise in parallel to create a modest house of 56m².  The two 12m “middle” walls were removed to provide one large open living area (about 9m x 4.68m).  One new internal wall was constructed from the cut-out container steel to provide a separate bedroom (about 3m x 3.18m), and another internal wall provided a separate bathroom (about 3m x 1.5m) with shower, basin and toilet.  50mm expanded polystyrene (EPS) insulation in Chromadek was used to finish the walls and ceiling on the inside.  The original corrugated container walls and floor were retained. Double-glazed windows and doors in aluminium frames were fitted.  Old up-cycled Oregon pine internal doors were fitted.    A lightweight steel frame roof with IBR roof sheeting was constructed to provide additional insulation and enable rainwater harvesting.  Exterior security shutters on a track system were manufactured from cut-out steel sections to securely close up the house.  A deck was constructed in front of the house (6m x 2m) using a combination of recycled pine floor planks and new timber.  An off-the-grid solar system was fitted.  

Showcase: Loeriesfontein

Two 6m shipping containers were converted into a victim support unit of about 28m² floor space for the South African Police Service, sponsored by Mainstream Renewable Power SA.  The two containers were placed in an L-shape on strip foundations to provide an entrance area with small lounge and kitchenette (about 6m²), two rooms (about 4.84m² each), and a bathroom with shower, basin and toilet (about 3.62m²).  50mm structurally insulated panels (SIPs) were used to finish the walls and ceiling on the inside, as well as to construct a roof to provide additional insulation and enable rainwater harvesting.  SIPs were used to construct internal sliding doors to save space.  The original exterior corrugated container walls were retained and painted to match the police station.  The floor was finished with waterproof laminate. Windows and doors in aluminium frames were fitted.  See-through burglar bars were fitted to all windows and a security gate to the entrance door.  A solar compatible geyser and air-conditioner were fitted.  A rainwater tank was installed to collect rainwater from the roof. 

Would you like us to contact you?










Thank you.  We will contact you soon.